Tahinli un helvası

2 yk tereyağ

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 çay bardağı tahin

1 çay bardağı rende yapılmış fındık

Serbeti için:

1.5 su bardağı tozşeker

1.5 su bardağı su

2 yk pekmez(karadut pekmezi kullandım)

Yapılışı; öncelikle serbetin malzemelerini tencereye koyun ateşe koyun kaynamaya yakın pekmezi ilave edip 5 dakika kaynatın kaynattıktan sonra altını kapatıp soğuması için kenara alın bekletin. Derin bir tavayı ateşe koyun içine tereyağını ve sıvıyağını koyun tereyağ eridikten sonra unu içine döküp pembeleşinceye kadar kavurun sonra sırayla önce fındığı sonra tahini içine döküp karıştırın ve en son serbeti yavaş yavaş ilave edip suyunu çekene kadar kaşıkla karıştırın dibi tutmasın diye. Sıcakken şekil verip tabaklara yerleştirin biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.. uzun zamandır yoktum biliyorum instagram hesabım aktif yalnız zaman bulamıyordum tarif yazmaya şimdi yoğun değilmisin diyecek olursanız hayır şimdi daha çok yoğunum ama önceliğimi açmış olduğum sayfaya vermeye karar verdim inşallah.. şimdilik sevgiyle kalın… Allaha emanet olun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s