Tırtıl kurabiye

150 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra sekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yk kakao
3.5 su bardağı un
Üzeri için
1 pk beyaz çikolata
Renkli pasta şekerleri

Yapılışı
Derin bir kabın içine öncelikle tereyağını sonra kakao hariç diğer malzemeleri sırasıyla koyun yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru 2 ye bölün yarısına kakaoyu koyup karıştırın. Tırtıl kalıbının içine hamuru koyun aralıklı olarak kalıptan şekil verip 160 c önceden ısıtılmış fırında pişirin pişme işlemi bittikten sonra 1 pk beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyeyi içine batırın videodaki gibi renkli pasta süslerinede batırabilirsiniz gerçekten denenmesi gereken bir kurabiye favori listenize alacağınıza garanti veriyorum kıtır ve ağızda eriyen bir lezzet…

img_3471

img_3409

img_3407

img_3396

img_3402

img_3401

img_3399

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s