Zeytinyağlı yaprak sarma

Yarım kg yaprak
3 su bardağı pirinç
3 adet büyük boy kuru soğan
1.5 yk domates salçası
1.5 yk biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kekik
Nane
Karabiber
Tuz
Yapılışı;
Soğanları küçük küçük doğrayın tencerenin içine sıvıyağını dökün ateşe koyup soğanları içine dökün 5 dak kavurun sonra içine salçayı koyun karıştırın baharatları ilave edin. Pirinçleri yıkayıp karışımın içine boşaltın karıştırın pirinçlerin kendi sıcağında şişmesi için dinlenmeye bırakın 30 dak. Öbür tarafta yapraklar tuzlu olacağından dolayı yaprakları büyük bir kabın içine koyun içine sıcak su koyun biraz bekletin ara ara suyu değiştirin.suyunu boşaltıp süzgeçte süzün. Ve teker teker saplarını bıçakla koparıp sarmaya başlayın. Sarma işlemi bitince derin bir tencereye sıkı ve aynı hizada dizin ben 126 adet sarmışım 🤣🤣 üzerine küçük bir tabak koyup üzerine kopardığınız yaprağın saplarını koyup üzerini geçecek kadar soğuk su koyup ateşe alın kaynayana kadar yüksek ateşte tutun sonra en kısığa alın pişme süresi kısık ateşte 40-50 dakika.. afiyet olsun… benden bu kadar tarif benden yapması sizden canlar…

img_3157

img_3158

img_3159

img_3153

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s