Bardakta muhallebi

1 kg süt
3 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1 yumurta
50 gram tereyağ
2 adet vanilya
Üzeri için
Bol kırılmış fındık
Yapılışı
Sütü bir tencereye boşaltın içine öncelikle sekeri,yumurtayı ve un koyun pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirip aygaza koyun kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ateşten alıp içine tereyağını ve vanilyaları koyup blenderdan tekrar geçirip öbür tarafta içine dökeceğiniz fincanları ılık sudan geçirip içini kurutmadan muhallebiyi fincanların içine boşaltıp dışarıda tutun iyice soğuduktan sonra üzerlerini streç filmle örtüp buzdolabına koyun iyice soğuktan sonra en az buzdolabında 3-4 saat tutulacak. Soğuduktan sonra fincandan bıçak yardımıyla sıyırarak dikkatlice çıkartın bol fındığa bulayıp servis tabağına alın afiyet şeker olsun…

img_3090-2

img_3074-2

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s