Islak Kurabiye(Browni Kurabiye)

Malzemeler
125 gram tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
1 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu
4 yk kakao
3 su bardağı un

Şerbeti için
2 çay bardağı su
2 çay bardağı tozşeker
Yapılışı
Öncelikle küçük bir tencerenin içine su ve şekeri ateşe koyun bir taşım kaynattıktan sonra şerbeti ateşten alın soğuması için kenara koyun. Daha sonra Derin bir kabın içine sırasıyla tereyağını,sıvıyağı,tozşekeri,yumurtayı,kakaoyu,vanilyayı,kabartma tozunu ve en son unu içine yavaş yavaş ilave edin ele yapışmayan bir hamur olunca minik yuvarlaklar yaparak tepsiye dizin önceden ısıtılmış fırında 160 c sıcaklıkta pişirin piştikten sonra ilk sıcağı çıktıktan sonra tek tek kurabiyeleri soğumuş olan şerbete batırıp çıkartın sunum yapacağınız tabağınıza dizin 1-2 saat kurabiyeleri dinlendirip servis yapın afiyet olsun…

img_4797

img_4770

img_4771

img_4772

img_4767

Reklamlar

Islak Kurabiye(Browni Kurabiye)” için 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s